طبق رسم نهایت یادگیری روز های یکشنبه به مطالبی مربوط به موجودات می پردازیم و در اختیار شما قرار می دهیم و امروز را به جانوران اختصاص داده ایم با نهایت یادگیری همراه باشید…
جانوران موجودات چند سلولی هستند که سلسله جانوران را شکل می دهند و به دو گروه مهره داران و بی مهرگان تقسیم می شوند.
تقسیم بندی جانوران
مهره داران شامل:پستانداران،دوزیستان،خزندگان،پرندگان و ماهی ها می شوند.
بی مهرگان شامل : نرم تنان ، صدف های دوکفه ای ، صدف های خوراکی،هشتپا، ماهی مرکب، حلزون، کیسهتنان (مرجانها)،خار پوستان ،ستارههای دریایی، سکههای دریایی، خیار دریایی، توتیا، بند پایان هزارپاها، حشرات، عنکبوتها، عقربها، خرچنگها، میگوها، شاه میگوها)، کرمها،(کرم خاکی، زالو و انواع کرمهای دیگ)، اسفنج و ماهی ژلهای می شوند.
ویژگی جانوران
به طور کلی همه جانوران توانایی جسمی و حرکت دارند و در میان آن ها انسان ها که از گونه ی پستانداران هستند دارای قدرت تفکر می باشند . اغلب این جان دارن پر سلولی هستند، که آن ها را از باکتری ها و آغازیان متمایز می کند. معمولا غذا را از حفره داخلی جذب می کنند که آن هارا از خزه ها متمایز می کند ، همه این موجودات جنبنده اند حتی اگر شده در یکی از مراحل زندگی شان، در اغلب جانوران جنین از مرحله بلاستولا می گذرد که از ویژگی های انحصاری جانوران است و همین ویژگی آن هارا از جاندارانی همچون گیاهان مجزا می کند.
ساختار فیزیکی
جانوران بدن هایی دارند که از اجزا مختلفی تشکیل شده است البته در این بین استثناعاتی نیز وجود دارد که می توان به اسفنج ها(شاخه پوریفرا و پلازولا) اشاره کرد .
این بافت ها شامل ماهیچه ها که می توانند با استفاده از انقباض حرکت را میسر سازند ، بافت عصبی که علائم و نشانه هارا دریافت و پردازش می کنند ، هستند . معمولا در بدن یک حفره جذب داخلی با یک یا دو مدخل وجود دارد .
جانورانی با این نوع سازماندهی متازون ( پس زی) یا یومتازون استفاده می شود که متازون به جانوران در کل اطلاق می شود همهٔ این جان داران سلولهای یوکاریوتی دارند، که با مادهٔ زمینهای ساخته شده از کلاژن و گلیکوپروتئین کشسان احاطه شدهاست؛ که اینها بعدها ممکن است به صورت ساختارهای کلسیمی صدف، استخوان و سوزنه درآیند. در طول رشد ساختار نسبتاً انعطافپذیری دارد که سلولها میتوانند حرکت کنند و دوباره سازماندهی شوند و ساختارهای پیچیده ممکن را بسازند. در مقابل، موجودات زنده پرسلولی دیگر مثل گیاهان و قارچها، سلولهایی دارند که با دیوارهٔ سلولی نگه داشته شدهاند و با رشد پیشرونده، رشد میکنند. همچنین، بین سلولهای جانوران هم اتصال بین سلولی وجود دارد:اتصال سخت، اتصال شکافی، دزموزوم.
ویژگی های یاخته های جانوران
- نسبت به گیاهان کوچک تر هستند.
- واکوئل کوچک تری نسبت به گیاهان دارند.
- لیزوزوم دارند اما گیاهان ندارند.
- سلول های جانوری بدون شکل منظم هستند.
- سلول های جانوری فاقد دیواره سلولی می باشند.
- کلروپلاست ندارند.
- سلول های گیاهی به طور کلی فاقد سانتریول می باشند.